Özel Haber | Detay Haber | | Künye | XML Sitemap |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

Güncelleme: 10:41, 20 Şubat 2015 Cuma
Hizbullah Kafkas direnişçilerden kaçıyor

Hizbullah Kafkas direnişçilerden kaçıyor

Bugün yayınlanan bir videoda esir alınan Şii militanın Hizbullah komutanlarının kendilerini bırakıp kaçtığını söylemesi gündeme oturdu. Handerat'ta Kafkasya Emirliğine bağlı direnişçiler karşısında Hizbullah büyük bozguna uğradı




Önceki gün Halep'e geniş çaplı bir saldırı düzenleyen Şii milisler, Lübnan merkezli Şii Hizbullah Örgütü tarafından yönetilen saldırı sonucu Handerat yakınlarındaki üç köyü ele geçirmiş ve Halep'e kuzeydenulaşan Kastillo geçidini tamamen kapatmaya yaklaşmıştı.

Dünyanın farklı bölgelerinden Esed rejimi tarafından getirilen paralı şii militanlar, savaştaki prestiji sebebiyle Hizbullah Örgütü'nün emrine verilmişti.

Fakat, Halep'in Handerat Bölgesi'ne gelen şii militanlar karşılarında Kafkasya Emirliğine bağlı direnişçileri görünce bozguna uğradılar. Kafkas Emiri Ali Ebu Muhammed'e bağlı Suriye'deki birliğin başında Çeçen Emir Selahattin bulunuyor.

Bölgede Kafkasyalı direnişçilerin dışında en büyük güç Nusret Cephesi. Handerat'ın düşmesi Halep'le Türkiye bağlantısının kesilmesi demek olduğundan direnişçiler bu noktaya özel bir öenm veriyorlar.

Hizbullah milisleri kaçıyor

Ratyan köyünde sıkışan Şii milislerden yaklaşık 200'ü öldürülmüş ve 100'e yakın milis de muhalif savaşçılar tarafından esir alınmıştı.

Çatışmalar ilgili detaylar sosyal medya üzerinden paylaşılırken bugün çok konuşulacak bir video yayınlandı. Suriye'den yayın yapan Orient News tarafından yayınlanan videoda yaralı olarak ele geçirilen Şii milisler görülürken Suriyeli muhalifler tarafından tedavi edilen yaralılara çatışmalarla ilgili sorular soruluyor.

Suriyeli olduklarını söyleyen milisler Nubbul ve Zehra bölgelerinden geldiklerini belirtirken muhalif savaşçı yaralı milislere, "Sizinle birlikte Hizbullah'tan kaç subay vardı? Neredeler?" sorusunu yöneltiyor. "İki subay vardı ama bizi bırakıp kaçtılar." şeklinde cevap veren milislerin Halep'te muhaliflere ait hastanelerde tedavi altında olduğu öğrenildi.

Halep'te Kastillo geçidine düzenlenen saldırıya 400 Şii milis katılmış, saldırı sonrası az sayıda Şii milis eski mevzilerine çekilebilmiş büyük kısmı ölü ya da yaralı olarak muhaliflerin eline geçmişti.




  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder




En Çok Okunanlar