Özel Haber | Detay Haber | | Künye | XML Sitemap |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

11:10, 05 Eylül 2018 Çarşamba


Zarif'ten İdlib açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Suriye'de "halka en az zararı vererek teröristleri İdlib'den çıkarmaya çalıştıklarını" öne sürdü.




İran Meclisi İmar Komisyonu ile yaptığı görüşmenin ardından devlet televizyonuna yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İdlib'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zarif, Suriye'de "halka en az zararı vererek teröristleri İdlib'den çıkarmaya çalıştıklarını" ileri sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'da Suriye hakkında yaptığı paylaşımı eleştiren Zarif, Trump'ın bulanık ortamı kendi iç siyasi hedefleri için kullanmak istediğini söyledi.

Trump'ın ABD kamuoyundaki durumunun iyi olmadığını ve bir kere daha Suriye halkı aleyhine atacağı adımlarla bunu düzeltmek istediğini savunan Zarif, "ABD'lilerin aşırılık ve terörizmle mücadelede iyi bir sabıkası olmadığı" görüşünü dile getirdi.

Zarif, Trump'ın kendisinin de daha önce bu olumsuz sabıkaya işaret ettiğini hatırlatarak, "ABD'nin Suriye konusunda kenarda durması ve hiç kimsenin Suriye'deki durumdan kendi iç siyasi hedefleri için yararlanmaması gerektiğini" ifade etti.

Astana süreci

İran Dışişleri Bakanı Astana süreci ve Suriye'deki gerginliği azaltma görüşmelerine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Halihazırda Suriye'de aşırılık ve terörizmle mücadele edenler işlerine devam etmelidir. Bunlar da Suriye'de Astana ve barış süreciyle gerginliğin azaltılması için en uygun adımları atanlardır. Eğer başkaları müdahale etmezse bu süreci daha iyi bir şekilde ve başarıyla neticelendirebiliriz."



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder



 
Beyaz Baretliler İdlib'de savaşın izlerini siliyor
Beyaz Baretliler Suriye'nin İdlib ilindeki sivil yerleşimlerde savaşın izlerini silmek için başlattığı kampanya kapsamında moloz temizleme, kaldırımları boyama ve temizlik çalışmaları yürütüyor.