Özel Haber | Detay Haber | | Künye | XML Sitemap |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

10:56, 08 Mart 2018 Perşembe


Cinderes’in büyük kısmı ele geçirildi

İlçe merkezi dışında altı belde merkezinin bulunduğu Afrin’de beşinci belde de alınmak üzere. TSK ve ÖSO, Afrin’e açılan kapı niteliğini taşıyan Cinderes’in büyük kısmında kontrolü ele geçirdi.




TSK ve ÖSO, Afrin çevresindeki beldeleri teker teker teröristlerden temizlemeye devam ediyor. Raco’nun tamamen ele geçirilmesinin ardından, Cinderes merkeze doğru operasyonlar hız kazandı.

Afrin’e açılan kapı niteliğini taşıyan kritik Cinderes beldesinin büyük kısmında kontrol sağlandı. Bölgede yoğun çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

Afrin, bir ilçe merkezi ve Raco, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere altı belde merkezinden oluşuyor. Cinderes’in de alınmasıyla, ilçe merkezi ve Mabatlı dışındaki bütün beldeler Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin kontrolüne geçecek.

Operasyonda alınan son noktalarla birlikte Afrin merkeze 7 kilometrelik mesafe kaldı.

Bu sabah Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3055 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder



 
28 Şubat'ın 21. yılı
Türk siyasi tarihinin karanlık sayfalarında yerini alan ve "Postmodern darbe" olarak nitelendirilen 28 Şubat 1997'deki MGK toplantısının üzerinden 21 yıl geçti.

En Çok Okunanlar