Özel Haber | Detay Haber | | Künye | XML Sitemap |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

10:26, 18 Mart 2015 Çarşamba
Yunanistan'da olaylı gece

Yunanistan'da olaylı gece

Yunanistan'da hapishanelerde açlık grevi yapan hükümlülere destek için düzenlenen gösterilerde olaylar çıktı.




ATİNA

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, ülkedeki hapishanelerde açlık grevi yapan hükümlülere destek gösterisi düzenlendi.

Kent merkezindeki Atina Üniversitesi önünde toplanan ve kendilerini "iktidar karşıtı anarşist" olarak tanımlayan yaklaşık 500 kişilik grup, parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet ekiplerinin, kendilerine taş ve sopalarla saldıran göstericilere göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etmesi üzerine arbede çıktı.

Göstericiler, banka şubeleri, otobüs durakları, telefon kulübeleri ve bir belediye otobüsünün camlarını kırarken, park halindeki iki aracı da ateşe verdi.

Yunanistan'da hükümlüler, Adalet Bakanlığı'nın çıkarmak istediği F tipi cezaevleri yasasına karşı açlık grevine başlamış, Yunan medyasına yansıyan haberlerde greve ülke çapında yüzlerce tutuklunun katıldığı belirtilmişti.

(AA)



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder



 
Atom Bombasının Hemen Ardından...
II. Dünya Savaşı'nda ABD tarafından Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombaları'nın ardından yaşananlar...

En Çok Okunanlar