AFP, kabile liderinin ‘Şebva Vilayetinde bulunan Said ilçesinde seyir halinde olan El Kaide üyelerinin araçlarında silah taşırken vuruldu’ şeklindeki ifadelerini aktardı.
ABD tarafından El Kaide’nin en tehlikeli kolu kabul edilen Arap Yarımadasındaki El Kaide, CIA tarafından uzaktan yönetilen insansız hava araçları ile hedef alınıyor.
Aynı anda Yemen Hükümeti ve Şii Husilere karşı savaşan El Kaide’nin ‘iki düşmanının’ birbiriyle savaşmasından ‘azalan yükü’nü fırsata çevirerek Yemen’de nüfuzunu artırmasından endişe ediliyor.
Geçtiğimiz günlerde Hadramevt vilayetinin başkenti Mukallah’ı ele geçiren El Kaide’nin kuzeye doğru genişlemesi Suudi Arabistan için de en kötü senaryo olarak kabul ediliyor.
Günlük basın brifingi veren Kararlılık Fırtınası Operasyon Sözcüsü Ahmed Asiri, ‘Yemen’de Husi hedeflerden sonra sıranın El Kaide’ye geleceğini’ belirtmişti.