Rusya Merkez Bankası’ndan rubledeki düşüşü önlemek için şok bir faizartırımı geldi. Rublenin dolar karşısındaki değer kaybının yüzde 13'ü bulması üzerine harekete geçen Rusya MB, dün gece yarısı politika faizini yüzde 10,5'ten yüzde 17'ye yükseltti. Rusya MB, faizi artırarak rubledeki devalüasyonu ve enflasyon baskısını sınırlamayı amaçladığını ifade etti.
Yüzde 4,5 daralabilir
Merkez Bankası gün içinde yaptığı açıklamada petrol fiyatlarının varilbaşına 60 dolar olması halinde gelecek yıl gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 4.5 daralabileceğini açıkladı.
İlk sıraya yerleşti
Gelişmekte olan ülkeler arasında faiz liginde de yer yerinden oynadı. Rusya yüzde 17'lik faiz oranıyla yüzde 11.75 faiz oranıyla ilk sırada yer alan Brezilya'yı ikinci sıraya atarken, kendisi zirveye oturdu. Ligde Türkiye ise 3'üncü sırada yer alıyor.