Çeçenistan'da, Kafkasya Emirliği direnişçileri ile Rusya'ya bağlı güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Kafkasya Emirliği'ne bağlı 3 direnişçi hayatını kaybetti.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de Kafkasya Emirliği'ne bağlı direnişçiler ile Rus yanlısı Kadirov yönetimine bağlı güvenlik güçleri arasında çatışma meydana geldi.
Rus yanlısı Kadirov yönetimine bağlı milislerin 8 Ekim Perşembe günü öğle saatlerinde direnişçilerin kiraladıkları evi kuşatarak direnişçilerin teslim olmalarını istediği belirtildi.
Direnişçilerin teslim olmayı redderek güvenlik güçlerinin üzerine ateş açması sonucu çatışmanın başladığı ve çatışmanın 20 dakika boyunca sürdüğü bildirildi.
Birçok polis ve Kafkasya Emirliği'ne bağlı 3 direnişçi hayatını kaybetti
Yerel kaynaklar, çatışmada birçok polisin öldürüldüğünü fakat güvenlik güçlerinin "kaybımız yok diyerek" bunu reddetiğini bildirdi.
Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın sonunda Kafkasya Emirliği'ne bağlı 3 direnişçinin yaşamını yitirdiği bildiridi.
İsrail uyguladığı yeni yasakla birlikte Mescid-i Aksa'ya 50 yaşından küçük Filistinlilerin girmesini engelledi. Polis yasağa karşı çıkan Filistinlilere ise çok sert müdahale etti. Müslümanların yerine Aksa'ya giren yahudilere ise tepki ve protesto vardı.