"SARAY'IN BİR SOYTARISI EKSİKTİ"
Grup Başkan Vekilleri Özgür Özel ve Levent Gök, A haber'de yaptığı programlarda Mustafa Kemal'e hakaret ettiğini iddia ettikleri yazar Kadir Mısıroğlu'nun da bugün Beştepe Sofrası'ndaki "Milli mirasımız ve gelecek tasavvurumuz" konusunun tartışılacağı sofraya davet edilmesine tepki gösterdi. Özgür Özel, "Saray'ın bir soytarısı eksikti, o da oldu" şeklinde skandal ifadeler kullanırken, Levent Gök de Mısıroğlu'nun davet edilmesinin Mustafa Kemal'in izlerini silme amaçlı olduğunu ileri sürdü.
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, şöyle dedi;
"MUSTAFA KEMAL'İN BÖĞRÜNE HANÇER VURMAKTIR"
"Kadir Mısıroğlu'nun o sofraya davet edildiğini ilk duyduğumda, aklıma gelen ilk düşünce şu oldu; 'O Saray'ın bir soytarısı eksikti, onu da buldular.' O masa, Türkiye Cumhuriyeti'nin Devlet geleneğinde olan, bizzat Mustafa Kemal tarafından Çankaya Köşkü'nde kurulmuş bir masaydı. Böyle bir kritik bir anda, o masaya bir soytarıyı oturtmak, Mustafa Kemal'in böğrüne hançer vurmaktır."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın amacının "Mustafa Kemal'in mirasını silmek"olduğunu savunan Özel, "O nedenle Çankaya'dan Beştepe'deki Saray'a taşındı. Ama ne yaparsa yapsın, Mustafa Kemal'in mirasını silemeyecek" dedi.
CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök ise şu iddialarda bulundu: "Böylesine Mustafa Kemal'e hakaret eden birini davet etmesi, Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir düşünce yapısı içinde olduğunu açıkça gösteriyor. Cumhurbaşkanı, kendi rolünü Mustafa Kemal'i unutturmak olarak belirlemiş. Şimdi de hem Mustafa Kemal'i hem de Çankaya'yı unutturmak için elinden geleni yapıyor."
Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı sofrasında, Mehmet Şevket Eygi, Ertuğrul Düzdağ, Kadir Mısıroğlu, Rasim Özdenören, Mesut Uçakan, Hasan Çelebi, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerle ve Hasan Aksay'ı ağırlamıştı.