Özel Haber | Detay Haber | | Künye | XML Sitemap |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

15:30, 03 Ağustos 2015 Pazartesi


Muhalifler pek çok noktayı ele geçirdi

Suriye'de muhalifler dün rejim güçlerinin eline geçen Sehl Gaba'daki pek çok noktada yeniden kontrolü sağladı.




HAMA

Suriye'de muhalif grupların, dün Esed güçlerinin ilerlediği İdlib'in batısındaki Cisr es-Şuğur ile Hama'nın kuzeybatısındaki Sehl Gaba bölgelerindeki pek çok bölgede yeniden kontrolü sağladığı bildirildi.

Hama Medya Merkezi üyesi Muhammed es-Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün akşam saatlerinde Sehl Gaba ve İdlib kırsalında karşıt saldırı başlatan muhalif gruplar, bu sabah Cisr es-Şugur'un Tel Avar beldesi ile Selleti Zuhur, Merci Zuhur ve Frayki köylerinin ile Sehl Gaba'nın kuzeyindeki Mansura köyü ve buradaki tahıl ambarının kontrolünü ele geçirmeyi başardı" dedi.

Muhaliflerin dün kaybettiği birçok bölgede ilerlediğini aktaran Salih, rejim güçlerinin Sehl Gaba'daki en büyük kalesi olarak bilinen Curin'deki askeri kampa yakınlığı ile önem kazanan Foro köyünün muhaliflerin eline geçtiğini ifade etti.

Salih ayrıca, rejime ait helikopterler ve uçakların cumartesi sabah saatlerinden itibaren Sehl Gaba ve İdlib kırsalının batısını bombaladığını aktardı.

Öte yandan yerel kaynaklar ise Sehl Gaba'nın batı kısmında bulunan ve çoğunlukla rejim yanlısı olarak bilinen köylerden kaçışın başladığını belirtti.

Suriye rejimine bağlı birliklerin, dün, Sehl Gaba'nın bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirdiği bildirilmişti.



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder



 
Suriye'de muhaliflerin ilerleyişi sürüyor
Suriye'de muhaliflerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı güçler, ülkenin kuzeybatısında Halep, İdlib ve Lazkiye otobanı ile 13 askeri nokta ve iki köyün denetimini ele geçirerek Lazkiye ve Hama'ya doğru ilerleyişini sürdürdü. Muhalif birliklere tanklar d