- Ankara saldırısını TAK üstlendi
Ankara'da pazar akşamı gerçekleştirilen ve 37 kişinin öldüğü saldırıyı PKK uzantısı TAK üstlendi. - İstanbul Valiliği'nden nevruza izin yok
İstanbul Valiliği, 21 Mart'ta Nevruz kutlamalarına izin vermedi.

İnsan hakları ve İnsani yardım derneği İMKANDER'in Genel Başkanı Murat Özer Akit TV'de katıldığı programda Türkiye'nin büyük bir varoluş savaşı verdiğini, Suriye Savaşı ile birlikte bu durumun çok daha netleştiğini söyledi.
Özer "Varoluş Savaşı" isimli yeni yayınlanan kitabında İslam dünyasının 1918'den bugüne nasıl bir varlık mücadelesi verdiğini anlattığını ifade etti.
Türkiye'de PKK öncülüğündeki "marjinal solcu-bölücü" ittifaka karşı verilen mücadelenin tüm İslam dünyası için büyük önem taşıdığını, bu grupların sadece Türkiye'de saldırılar yapmadığını aynı şekilde Suriye halkına karşı da savaştığını söyleyerek, PKK ve yandaşlarının hezimet yaşaması halinde arkalarındaki ABD, Rusya ve İran gibi küresel zulüm odaklarının da İslam dünyasındaki egemenliklerinin sarsılacağını vurguladı.
Varoluş Savaşımız kitabı ne anlatıyor?
İslam dünyası 1. Dünya Savaşı'ndan bu yana işgaller, sürgünler ve katliamlarla karşı karşıya. Osmanlı Devleti'nin yıkılmasından bugüne yaşadığımız bu süreci Murat Özer "Varoluş Savaşımız" isimli kitabında anlatıyor. İslam ümmetinin milli mücadele ve bağımsızlık savaşlarını kazanmalarına rağmen bu mücadelelerin herhangi ideolojik bir dayanağa sahip olmadığı için kısa sürede Batı yanlısı diktatörlük rejimlerine evrildiğini vurguluyor.
Özer kitabında, ümmetin Ortadoğu'da ayaklanmalar, Türkiye'de ise aslına rücu etmeye gayret eden siyasi irade sayesinde yeni ve kapsamlı bir savaşa giriştiğini ifade ederek: "Bu savaşımız, milli mücadelenin temel kalkış noktası olan "Müslümanların vatanlarının savunması"yla birlikte, kurtuluşun ideolojik temellerin atılmasını da beraberinde getirmiştir. Buna göre, kurtuluş "Kur'an merkezli" bir anlayışla, Peygamber'in (s) izinde inşa edilecektir" diyor.
Murat Özer kitabın hikayesini şu sözlerle ifade ediyor: "Varoluş Savaşımız, İki kutuplu dünyanın çöktüğü ve çökerken tüm curufatını ümmetimizin üzerine boşalttığı bir dönemde kurtuluş ümidimizdir. 46 ülkeden gelen işgalci sürülerini tarumar eden Afganistan kasırgasıdır. Amerikan kibrini, İngiliz siyasetini Felluce'nin Ramadi'nin çöllerine gömmenin adıdır. Ürdünlü Hattap'ın Çeçen dağlarında, Çeçen genç Rüstem'in ömrünün baharında Suriye topraklarında kanıyla dünyaya haykırdığı sedasıdır. Mısır halkının yiğit evladı Esma Biltaci'nin çağdaş firavunların karşısına dikilip bedenini siper etmesidir. Filistinli Muhammed Durra'nın çaresizce ruhunu teslim ederken Mescid-i Aksa'ya olan bağlılığını haykırmasıdır. Biçilmeye çalışılan Tunus'un yasemin devrimidir. Ömer Muhtar'ın izinde giden Libya'nın Ebu Selim zindanında zulmün yüzüne inen şamarıdır. Atası İskilipli Atıf'ın kutlu yolunu sürdürerek başörtülerini cellatlarının önüne koymayan, Allah'ın ayetlerini başlarında onurla taşıyan genç kızlarımızın izzet hikayesidir."
Kitap, "Yeniden Varoluşumuzda Türkiye'nin Önemi, Varoluşumuz Nasıl Mümkün Olacak, İslam Dünyasındaki İşgal Olgusu ve Mücadele Tecrübemiz, Önümüzdeki Engeller" başlıklı dört bölümden oluşuyor. 264 sayfalık eser Ekin Yayınları tarafından yayınlandı.