Türkçe | English | Günün Haberleri | 7 Gün Haberler | Sitene Ekle | XML Sitemap | Künye | |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

14:04, 21 Temmuz 2013 Pazar
Barzani'den 4 ülkedeki Kürtlere çağrı

Barzani'den 4 ülkedeki Kürtlere çağrı

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Irak, Türkiye, İran ve Suriye'deki Kürt partilerine Kürt Ulusal Kongresi hazırlığı için çağrıda bulundu




Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı 'Kurdistan TV'nin haberine göre, Kürdistan Bölge Başkanlığı resmi sözcüsü Dr. Umed Sebah, Barzani'nin Kürt Ulusal Kongresi hazırlık komitesinin görüşülmesi amacıyla toplantı çağrısı yaptı. Dr. Umed Sebah, "Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Kürdistan'ın dört parçasındaki siyasi parti liderlerine gönderdiği mesaj ile Ulusal Kongre hazırlık komitesini oluşturmak amacıyla bir toplantı düzenleme çağrısı yaptı" dedi.

BARZANİ'NİN DAHA ÖNCEKİ MESAJI

Kısa süre önce Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Kürdistan Ulusal Kongresi 13'üncü Genel Kurulu'nda KCK'nın önde gelen isimlerirden Murat Karayılan, Abdullah Öcalan'ın konferansın gerçekleşmesi için harekete geçilmesini istediğini belirtirken, Mesut Barzani de gönderdiği mesajında, "Halkımızın düşmanları zayıflamış durumda ve Kürd'ü inkar sürecini geride bıraktık. Karanlıklar dolu 20'nci Yüzyılın tersine 21'inci Yüzyıl, Kürtler'in umutlarının gerçekleşeceği bir yüzyıl olacak. Bu kritik aşamada halkımızın haklı mücadelesini zafere ulaştırmak için birlik ve ortak çalışmaya ihtiyacımız var" demişti. Barzani, mesajında Türkiye'deki 'Çözüm süreci'ne de değinerek "Her iki tarafa da barış sürecinin tamamlanması için çağrı yapıyorum. Bu sürecin başarıya buluşması için Sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşmalı ve Türkiye'deki anayasada değişiklikler yapılmalı" dediği ifade edilmişti.



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder


 
Direnişçiler Öcalan posterini indirdiler
PYD ile çatışan Nusret Cephesi savaşçıları ele geçirdikleri PYD karargahındaki Öcalan posterini indirdiler


En Çok Okunanlar