Özel Haber | Detay Haber | Editör Notları | göreceYORUM | | Künye | XML Sitemap |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

18:48, 31 Aralık 2014 Çarşamba
Türk havalimanlarını kullanıyoruz

Türk havalimanlarını kullanıyoruz

Rakka'da esir alınan Ürdünlü pilot, koalisyon uçaklarının Türkiye'deki bazı havalimanlarını kullandığını söyledi




Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırıları esnasında IŞİD'e esir düşen Ürdünlü pilotun açıklamalarında ilginç iddialar yer almakta.

Basında yer alan ifadelerde Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe Suudi Arabistan, Umman, Fas, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD liderliğindeki hava saldırılarına katıldığını ve koalisyonun bir parçası olduklarını, uçağının Suriye'nin Rakka kentinde düşmesinden sonra esir alındığını söylüyor.

Ürdünlü pilotun esas dikkat çeken ifadeleri ise hava saldırıları için hangi havalimanlarını kullandıklarıyla ilgili olarak verdiği bilgilerde yer alıyor.

Koalisyonun hava saldırıları için Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Bahreyn'deki havalimanlarını kullandığını belirten Kasasbe, acil inişler için ise Bağdat ve Türkiye'deki havalimanlarının tercih edildiğini belirtiyor.

Röportaj esnasında Türkiye'deki havalimanının adını hatırlayamayan Ürdünlü pilot, havalimanının Suriye sınırına 100 kilometre mesafede olduğunu söylüyor.



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder



 
Tunus'ta bin yıllık yeraltı şehri
Tunus'un güneyinde yer alan ve 11. yüzyılda savaşlardan kaçan kişiler tarafından yeraltında kurulan şehir "Matmata"

En Çok Okunanlar