Günün Haberleri | 7 Gün Haberler | Sitene Ekle | XML Sitemap | Künye | |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

15:27, 12 Ağustos 2014 Salı


Halep'e 6 ayda 2500 varil bombası

Halep'e 6 ayda 2500 varil bombası atıldı, 1849 kişi öldü




Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep medya sorumlusu Yasir Ahmed, 22 Şubat'tan bu yana rejimin Halep'te varil bombalı saldırılarıyla ilgili verileri topladıklarını belirtti. Söz konusu tarihten bu yana Halep'e 2 bin 500 varil bombası atıldığını aktaran Ahmed, bu saldırılarda sonucunda 519'ü kadın, 240'tan fazla çocuk 1849 kişinin yaşamını yitirdiğini tespit ettiklerini kaydetti.

"Esed sistematik olarak Halep'i varil bombasıyla yıkmaya çalışıyor" diyen Ahmed, rejimin varil bombalarıyla halkın yoğun yaşadığı yerler ile çarşı, pazar ve toplanma yerlerini vurduğunu iddia etti. Saldırıların dünyanın en eski kentlerinden biri olan Halep'i harabeye çevirdiğini dile getiren Ahmed, kentteki tarihi yerlerin yüzde 80'inin zarar gördüğünü, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde atılan varil bombaları nedeniyle, buradaki halkın da evlerini terk ettiğini anlattı.

"ESED REJİMİ İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR"

Rejimin bir yıldan bu yana Halep ve çevresinde, yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgeleri "varil bombaları"yla vurduğunu ifade eden Ahmed, "Esed rejimi muhaliflere karşı kullandığı varil bombalarıyla insanlık suçu işliyor" dedi.

Ahmed, Rejime bağlı güçlerin sadece Halep'te değil muhaliflerin kontrolündeki şehir, ilçe, kasaba ve beldelerde benzer saldırılar düzenlediğini de sözlerine ekledi.



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder


 
12 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkon Konuşması
Seçimlerden sonra partisinin balkonunda yeni döneme ilişkin mesajlar veren Erdoğan, bu kez AK Parti Genel Merkezi'nin balkonuna Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak çıktı.


En Çok Okunanlar