AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Nablus kentinde Asker Mülteci Kampı'na giren İsrail askerleri olaya tepki gösteren Filistinli gruplara göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermiyle müdahale etti. Olayda 4 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
Yaralılardan 3'ünün Nablus'taki Rafidiya Hastanesi'ne kaldırıldığı, ayağından yara alan Hısam el-Katmayi ile 3 kişinin de arandıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade edildi.
Öte yandan İsrail ordusu yayımladığı yazılı açıklamada, Nablus'ta Filistinli bir gencin İsrail ordusunun korumasında ayin yapmak için Hz. Yusuf Kabrine giren Yahudi yerleşimcilerine ateş açtığı öne sürülerek, ordu güçlerinin ateşe karşılık vermesi sonucu Filistinli gencin yaralandığı kaydedildi.
Açıklamada, gözaltına alınan yaralı Filistinlinin soruşturma öncesinde Kudüs'te bir hastaneye kaldırıldığı dile getirildi.