Özel Haber | Detay Haber | Editör Notları | göreceYORUM |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

02:53, 06 Ekim 2014 Pazartesi


Kadirov'un milislerine saldırı: 4 ölü

Kafkasya Emirliğine bağlı bir direnişçi canlı bomba saldırısı düzenleyerek Rus destekli Kadirov rejiminin 4 polisini öldürdü




Rus haber ajansı Ria Novosti'ye göre, başkent Grozni'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklerin yapıldığı meydana girmeye çalışan bir kişinin güvenlik güçlerince durdurulmak istendiği sırada patlama meydana geldi.

Üzeri aranmak istenen şüphelinin taşıdığı bombayı patlatması sonucu ilk belirlemelere göre 4 güvenlik görevlisi öldü.

Kafkasya Emirliğine bağlı direnişçinin 19 yaşında olduğu ve aylar önce Grozni'deki ailesinin evinden ayrıldığı açıklandı. Bu, Rusya'nın Çeçen direnişçilerin lideri Dokko Umarov'u geçen yıl eylül ayında öldürdüğünü açıkladıktan sonra Grozni'de gerçekleşen ilk saldırı. Çeçenistan'daki son saldırı 2012'de gerçekleşmiş ve 4 asker ölmüştü.

Çeçenistan, 1994-1996 ve 1999-2000 yılları arasında iki kez savaş gördü. Rusya'nın büyük sivil katliamlarına neden olan operasyonları sonrası 2007'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müttefiki Ramzan Kadirov Çeçenistan'ın başına geçti.

Bölgedeki saldırılarda gözle görülür bir azalma oldu. Ancak Kadirov tüm muhaliflerini baskı altına almakla suçlandı. Çeçenistan'da gazetecilerden insan hakları aktivistlerine birçok faili meçhul yaşanmaya başladı.



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder



 
Tunus'ta bin yıllık yeraltı şehri
Tunus'un güneyinde yer alan ve 11. yüzyılda savaşlardan kaçan kişiler tarafından yeraltında kurulan şehir "Matmata"

En Çok Okunanlar