Özel Haber | Detay Haber | | Künye | XML Sitemap |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

10:00, 06 Şubat 2019 Çarşamba
Suriye'de 35 çocuk hipotermiden öldü

Suriye'de 35 çocuk hipotermiden öldü

Birleşmiş Milletler, Suriye'de aralık ayından beri Deyrizor iline bağlı Heccin'den kaçan en az 35 çocuğun hipotermiden öldüğünü bildirdi.




Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Suriye'nin Deyrizor iline bağlı Heccin ilçesindeki çatışmalardan kaçan ve bölgede kalan sivillerin durumundan endişe duyulduğuna dikkat çekildi.

Geçen aralık ayından beri Heccin'den 25 bin fazla kişinin kaçarak Haseke'deki El Hol Kampı'na geldiği belirtilen açıklamada, 22 Ocak'tan beri kampa 10 bin kişinin ulaştığı ifade edildi.

Açıklamada, "Aralık'tan bu yana en az 35 çocuk Heccin'den kaçış yolunda ya da kampa ulaştığında hipotermi nedeniyle öldü."' denildi.



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder



 
Asi Nehri taşınca sandalla ulaşım başladı
Suriye'de sağanak nedeniyle Asi Nehri taşınca İdlib'te bazı beldeler su altında kaldı. İdlib'in Derkuş beldesindeki vatandaşlar, su baskını yaşanan bölgelerdeki evlerine ulaşmak için sandal kullanıyor.