Özel Haber | Detay Haber | | Künye | XML Sitemap |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

14:54, 18 Aralık 2017 Pazartesi


Fransa'da hastaneler alarm veriyor

Fransa Hastaneler Federasyonundan, devlet hastanelerinde tarihi seviyedeki bütçe açığı nedeniyle tedavi kalitesinin tehdit altında olduğu uyarısı yapıldı.




Fransa Hastaneler Federasyonu (FHF), ülkede devlet hastanelerinde tarihi seviyedeki bütçe açığı yüzünden tedavi ve bakım kalitesinin tehdit altında olduğu uyarısında bulundu.

Fransa'daki hastaneler ve sağlık sisteminin durumu hakkında bildiri yayınlayan FTF Başkanı Frederic Valletoux, devlet hastanelerinin bütçe açığının 2017 sonunda 1,5 milyar avroya ulaşacağını kaydetti.

Devlet hastanelerinin yapısal ve mali reformdan geçirilmesinin hayati önem taşıdığını belirten Valletoux, "Kırmızı çizgi aşıldı." ifadesini kullandı.

"Fransa'da bir ilk ve dramatik bir durum"

Hastanelerin bu seviyede bütçe açığına ulaşmasını "Fransa'da bir ilk ve dramatik bir durum" olarak değerlendiren Valletoux, hükümetten sağlık sistemi reformu ve tasarruf politikalarını gözden geçirmesini istedi.

Fransa'da sağlık sistemi ve hastaneler, durumlarının son dönemde endişe verici olduğu yönünde eleştiriler alıyordu. Ülkenin ikinci büyük şehri Marsilya'daki hastanelerde, bir milyar avroyu aşan borcun yanı sıra tedavi imkanlarının kötüleşmesi nedeniyle yarından itibaren iş bırakma kararı alındı.



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder



 
Kuzey Koreli askerlerin günlük yaşamı fotoğraflandı
Kuzey Kore’yi ziyaret eden bir turist, ülkenin doğusundaki bir askeri bölgeyi fotoğrafladı. Karelerde, ülke lideri Kim Jong-Un'un askerlerinin günlük yaşamına dair çarpıcı detaylar bulunuyor.

En Çok Okunanlar