DHA'nın haberine göre YPG ve Peşmerge güçlerinin 30 Eylül tarihinde yaptıkları ortak operasyon ile IŞİD'in elinden alınan ve Suriye sınırısında bulunan Musul'un Rabia İlçesi'nde bugün saat 05.00 sıralarında yeniden IŞİD üyeleri tarafından saldırı düzenlendi.
Musul'dan gelen IŞİD üyelerinin Rabia girişinde bulunan 2 peşmerge noktasına 'sızma operasyonu' yaptı.
Düzenlenen saldırıda, 15 peşmergenin yaşamını yitirdiği, 7 sinin kafasının kesildiği öğrenildi.
Taartuz yapılan ve IŞİD'in eline geçen 2 noktaya daha sonra peşmerge güçleri karşı saldırı düzenledi. Noktalardan birinin peşmerge'nin eline geçtiği belirtilirken, bölgede çatışmaların devam ettiği ifade edildi.
PEŞMERGE KARŞI SALDIRI DÜZENLEDİ
Musul'un Rabia İlçesi IŞİD'in Suriye ve Irak arasında bulunan en önemli lojistik nakil hattı olarak biliniyor. Ağustos ayında IŞİD'in eline geçen Rabia, hava destekli operasyon sonucu Peşmerge ve PKK-YPG güçlerinin kontrolüne geçmişti.
Musul Barajı yakınlarında, IŞİD'in elinde bulunan bir köye, Peşmerge özel kuvvetleri tarafından dün saldırı düzenlendi.
Bölgedeki güvenlik kaynakları; çoğunluğu Türkiye vatandaşı olan 25 IŞİD mensubunun ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu.
Öldürülen kişilerin kimlik bilgilerinin Türk makamlarına bildirildikten sonra kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.