Günün Haberleri | 7 Gün Haberler | Sitene Ekle | XML Sitemap | Künye | |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

  • "Cihadçı gençleri durdurun"
    Fransa Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız cihad yanlısı gençleri Türkiye'den Suriye'ye geçişinin engellemesini istedi.
  • Bu bir sünni devrim Bu bir sünni devrim
    Felluce kökenli 3 milyon kişilik Duleymi Aşireti lideri devrimin IŞİD ile ilgisi omadığını, IŞİD'in sadece bu devrimin
  • Şii'ler IŞİD'e karşı silahlandı Şii'ler IŞİD'e karşı silahlandı
    Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzey kırsalında bulunan Şii aşiretler, IŞİD örgütünün muhtemel saldırılarına karşı savunma
Son Dakika

21:15, 18 Haziran 2014 Çarşamba
Irak ABD'den yardım istedi

Irak ABD'den yardım istedi

Zebari ABD yönetimine seslenerek yardım çağrısı yaptı




Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari bir Arap televizyon kanalına yaptığı açıklamada, isim vermeden 'militanlara' karşı hava saldırısı düzenlemesini ABD'den resmen talep ettiklerini duyurdu.

ABD yönetimi, geçtiğimiz hafta güvenliği artırmak amacıyla Basra Körfezi’ne üç savaş gemisi yollamıştı.

ABD Başkanı Barack Obama ise Irak’a asker göndermelerinin söz konusu olmayacağını belirtmişti.

Irak’ta bir süredir Şiiler gönüllü milisler oluşturuyor. Ülkenin en büyük Şii otoriteleri Ayetullah Ali Sistani, Ammar El Hekim ve Mukteda Sadr, Şiileri silah başına çağıran fetvalar yayınlıyor. Irak televizyonu gönüllü sayısının 3 milyona ulaştığını iddia etti.

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD; Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. 2004’te Irak’ta kurulan ve şu anda liderliğini Ebubekir El Bağdadi’nin yaptığı IŞİD, Suriye ve Irak’taki en güçlü silahlı gruplar arasında yer alıyor.

IŞİD, Suriye’de Mumbuc, petrol bölgesi Rakka ve Irak sınırına yakın Deyr Ez-Zor kentlerini elinde tutuyor. Irak’ta ise Anbar eyaletindeki Felluce ve Ramadi’de etkili olan örgüt son olarak Musul’da kontrolü ele aldı.

Kaynak: Al Jazeera



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder




En Çok Okunanlar