Günün Haberleri | 7 Gün Haberler | Sitene Ekle | XML Sitemap | Künye | |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

  • Dağıstan'da direnişçiler vuruldu
    Rus haber kaynakları, Dağıstan’ın başkenti Şamilkale yakınlarındaki Palmira yerleşiminde dün çatışma yaşandığını
  • Esed Hizbullah'ı vurdu: 56 ölü
    Dün gece Saydnaya'da yanlışlıkla Hizbullah mensupları üzerine rejim tarafından atılan bir varil bombası sebebiyle 56
  • Nusret Cephesinden açıklama
    Humus’ta geçtiğimiz hafta ard arda patlatılan 2 araç ile ilgili Nusret Cephesi tarafından bir bildiri yayınlandı.
  • Kadirov'un Umarov korkusu
    Kadirov, Türkiye’de Umarov için organize edilen törenleri dikkatle incelediklerini bunu düzenleyenleri çok iyi
Son Dakika

09:23, 17 Nisan 2014 Perşembe


Yunanistan Fevzi Tekin'i teslim etmiyor

Selanik Temyiz Mahkemesi, terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey ismi "Abi" kod adlı Hüseyin Fevzi Tekin için kararını verdi. Mahkeme, Tekin'in Türkiye'yi iadesini kabul etmedi.




Konsey, Tekin’in Yunanistan’dan talep ettiği siyasi iltica başvurusuna nihai cevap verilinceye kadar Türkiye’ye iade talebinin kabul edilmemesini hükme bağladı. Konsey ayrıca Tekin’in tutukluluk halinin devam etmesini de kararlaştırdı. Tekin şubat ayında Özdemir Sabancı’nın katillerinden İsmail Akkol ile birlikte Atina’da yakalanmıştı.

ABİ ADIYLA BİLİNİYOR

2008 yılında ölen Dursun Karataş sonrası DHKP-C’nin lideri konumundaki Hüseyin Fevzi Tekin örgütte “Abi” adıyla biliniyor. İstanbul Kartal doğumlu Tekin’in eski başbakanlardan Nihat Erim cinayetinde adı geçti. DHKP-C’de ‘Her beladan sıyrılmayı bilen adam’ olan şöhret yapan Tekin 1999’da Fatih’de iki kamu binasına yapılan bombalı eylemlerden sonra yakalandı. Kandıra Cezaevi’ndeki ölüm orucundan sonra şartlı tahliye oldu ve kayıplara karıştı. Ayrıca, örgüt mensubu Adnan Temiz’in cezaevinde öldürülmesi olayına da adı karıştı.



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder




En Çok Okunanlar