27 Eylül İngiltere Basın Özeti İngiltere'de gazeteler bugün İran'ın nükleer programı hakkında Amerika'yla gerçekleştirilen görüşmeye, Yunanistan'daki
Suriye'de ezan sesi yerine müzik çalıyor Suriye'de büyük tahribat yaşayan kutsal mekanlarda bir de müzik çalınıyor. Esed'e bağlı askerler camilerde ezan okunması
26 Eylül İngiltere Basın Özeti Daily Telegraph gazetesi, Suriye muhalefetinin bölündüğünü ve İslamcıların şeriat devleti istediğini yazıyor.
25 Eylül İngiltere Basın Özeti Guardian gazetesi, İran-ABD ilişkilerindeki yumuşama işaretlerine ilişkin haberinde Amerikan Başkanı Barack Obama'nın
Suriye’de Esed rejimine ciddi destek sağlayan ve Kuseyr’i direnişçi güçlerden geri almasına yardımcı olan Hizbullah ve Şii gruplar ağır kayıplar vermeye devam ediyor
Suriye’de Esed rejimine ciddi destek sağlayan ve Kuseyr’i direnişçi güçleren geri kazanmasına yardımcı olan Hizbullah ve Şii gruplar ağır kayıplar vermeye devam ediyor
Gönüllü olarak Irak, İran, Lübnan, Pakistan ve Şii ekölüne yakın yerlerden gelen bu militanlar Esed adına katliam yapmakta ve çıkan çatışmalarda ağır kayıplar vermektedir.
Öldürülen Hizbullah ve Şii militanları ya Lübnan’a gömülmekte yada Irak’ta kutsal sanılan Necef “Ebu Cefat, El Hurriyeti’l Salise, Hayyul Emin, Bağdatu’l Cedide, El Şule gibi Sadr ve Asaibu Ehli Hak cereyanlarına bağlı yerlerde toprağa verilmektedir.
Geçtiğimiz ay çatışmalarda sol bacağından yaralanan Ebu’l Fadlı’l Abbas Tugayı genel komutanı Ebu Acib tedavisi sürdüğü söyleniyor.
İşte yaralandıktan sonra hastanede tedavi altına alınan Ebu Acib
Suriye’de Esed’ destek veren ve savaşan Ebu Acib
Beşar Esed’e verdiği destek üzerine Hz Zeynep (r. Anhuma) türbesini komuma iddiasıyla Esed güçlerine katılan Irak’lı komutan Ebu Hacer muhaliflerle girilen çatışmada keskin nişancı tarafından öldürülmüştü.
Irak’lı komutan Ebu Hacer
Şii’lerin diğer bir büyük kayıbı ise İranlı komutan Hacı İsmail Haydari olmuştu. Suriye’de çıkan çatışmada muhalif güçler tarafından öldürüldü. Cenaze töreninde çekilen bir resimde şöyle yazıyordu: ”Şehid Hacı İsmail Haydari geçen hafta Şam’da Seyyide Zeyneb’te Cephetun Nusra ile girdiği çatışma esnasında şehid düştü ve kalabalık bir topluluk tarafından Amul’da defnedildi.”
Suriye’de çatışan ve öldürülen Hizbullah ve Şii militanlar