Türkçe | English | Günün Haberleri | 7 Gün Haberler | Sitene Ekle | XML Sitemap | Künye | |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

12:26, 21 Eylül 2013 Cumartesi

Azez'deki çatışmaların sorumlusu kim?

Irak-Şam İslam Devleti Örgütü ile ÖSO arasındaki çatışmaların sorumlusunun Alman doktorların fotoğraf ısrarı olduğu ortaya çıktı




Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Azez'de bir hastanede yaralıları tedavi eden 3 Alman doktorun hastaları kameraya alması üzerine Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD)'e bağlı savaşçılar doktorları tutuklamak istedi.
'Biz burada yaptıklarımı belgeleyerek uluslar arası kuruluşlardan maddi destek alıyoruz. Kamera kaydını bu yüzden yapıyoruz' diyerek kendilerini savunan doktorların gözaltına alınmasını engellemek isteyen ÖSO'ya bağlı gruplar ile IŞİD arasında gerginlik çıktı.
İki grup arasında yapılan müzakerelerde IŞİD temsilcileri, 'ABD bağlantılarımızı ve ikmal yollarımızın kontrolünü kaybetti. Suriye'ye karşı yapılması planlanan askeri harekat bu yüzden durduruldu. Şimdi batılı ajanları kullanarak yeniden bilgi toplamaya çalışılıyor' görüşünü dillendirdi.
Müzakere sonuç vermeyince IŞİD yakınlardaki tüm güçlerini Azez'e sevkederek şehrin kontrolünü ele geçirdi.
ÖSO'ya bağlı Kuzey Kasırgası grubu ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda 10 kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki diğer direniş gruplarının araya girmesiyle uzlaşma sağlandı ve çatışmalar anlaşma ile sonlandırıldı.


  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder




En Çok Okunanlar