Nasrallah geçtiğimiz Eylül ayından beri ilk kez kamuya açık konuşma yaptı, Güney Beyrut'ta taraftarlarına seslendi: "İsrail'in ortadan kalkması yalnızca Filistinlilerin değil, bütün İslam ve Arap dünyasının yararınadır" dedi.
Lübnan özelinde de yineledi çağrısını,İsrail'in Lübnan için bir tehlike olduğunu ve ortadan kalkmasının Lübnan'ın ulusal çıkarına uygun olacağını belirtti.
İran devriminin kurucusu Ayetullah Humeyni'nin Ramazan'ın son cuması olarak ilan ettiği Kudüs Günü'nde konuşan Nasrallah, Filistin'le dayanışma vurgusu yaptı.
"Biz Şiiler olarak Filistin'i, Filistin halkını veya Flistin'deki kutsal yerleri terk etmeyeceğiz" dedi.
Hizbullah Suriye'de Esed karşıtı Filistinli grublarla çatışıyor.
Örgüt daha önce Lübnan'da Feth-ül İslam isimli Filistinli mültecilerden oluşan İslamcı grupla da savaşmıştı.
Şii Hizbullah Örgütü halen Lübnan'da kendisine ve Suriye rejimine karşı çıkan Filistinli gruplarla savaşıyor.