Günün Haberleri | 7 Gün Haberler | Sitene Ekle | XML Sitemap | Künye | |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

11:49, 17 Temmuz 2014 Perşembe
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

ABD yönetimi, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. Rusya'ya karşı bugüne kadar alınan en güçlü tedbirler olarak nitelenen yaptırımlar, Rusya'nın önemli enerji ve savunma şirketleri ile bazı büyük bankalarını da hedef alıyor.




ABD yönetimi, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. Hazine Bakanlığı'nın açıkladığı yeni yaptırımlar Rosneft, Gazprombank, Novatek, VEB gibi Rusya'nın önemli enerji ve savunma şirketleri ile bazı büyük bankalarını da hedef alıyor. Yaptırımlar, Rusya'ya karşı bugüne kadar alınan en güçlü tedbirler olarak nitelendiriliyor.

'UKRAYNA'NIN EGEMENLİĞİ BALTALANIYOR'

Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunu istikrarsızlaştırmaya dönük devam eden faaliyetleri ve Kırım'ı işgaline yanıt olarak, finansal hizmetler, enerji, silah ya da bağlantılı materyallerle ilgili sektörlere ait kuruluşlara ve Ukrayna'nın egemenliğini baltalayan ya da Ukraynalıların mülkünü haksız zimmetine geçirenlere yönelik geniş kapsamlı yaptırımların getirildiği" bildirildi.

Açıklamaya göre, yaptırım getirilen şirketler arasında, Rus devlet petrol şirketi Rosneft, devlet kontrolündeki Rus enerji devi Gazprom'un mali kolu olan Gazprombank, diğer bir Rus enerji şirketi Novatek, Rus devlet ekonomik kalkınma bankası Vnesheconombank (VEB) de bulunuyor.

SİLAH ŞİRKETLERİ DE VAR

Bunun yanında, 8 Rus silah şirketi, "Luhansk Halk Cumhuriyeti" ile "Donetsk Halk Cumhuriyeti" ve "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin "Başbakanı" Aleksander Boroday, Kırım yarımadasındaki bir nakliye tesisi olan "Feodosiya Enterprises" ve aralarında üst düzey Rus Federal Güvenlik Hizmeti yetkilisi Sergey Beseda da dahil 4 Rus hükümetyetkilisi de yaptırım listesine dahil edildi.

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı David Cohen, yaptığı açıklamada, Rusya'nın, tersi yöndeki açıklamalarına rağmen, Ukrayna'yı istikrarsızlaştırmaya ve ayrılıkçılara destek sağlamaya devam ettiğini belirtti. (AA)



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder


 
İsrailliler Gazze'de Katledilen Çocuklar İçin
“Yarın okul olamayacak, çünkü Gazze’de çocuk olmayacak” diye bağıran kalabalık, İsrail’deki Arapların çocuklarını da öldüreceklerini, Gazze’nin bir mezar olduğu sloganlarını attılar.


En Çok Okunanlar