Günün Haberleri | 7 Gün Haberler | Sitene Ekle | XML Sitemap | Künye | |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

  • "Cihadçı gençleri durdurun"
    Fransa Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız cihad yanlısı gençleri Türkiye'den Suriye'ye geçişinin engellemesini istedi.
  • Bu bir sünni devrim Bu bir sünni devrim
    Felluce kökenli 3 milyon kişilik Duleymi Aşireti lideri devrimin IŞİD ile ilgisi omadığını, IŞİD'in sadece bu devrimin
  • Şii'ler IŞİD'e karşı silahlandı Şii'ler IŞİD'e karşı silahlandı
    Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzey kırsalında bulunan Şii aşiretler, IŞİD örgütünün muhtemel saldırılarına karşı savunma
Son Dakika

09:16, 21 Haziran 2014 Cumartesi
Suriye'de rejime karşı yeni operasyonlar: 130 ölü

Suriye'de rejime karşı yeni operasyonlar: 130 ölü

Suriye’de Muhaliflere yakınlığı ile bilinen medya aktivistlerinin 19-20 Haziran günü Suriye’nin farklı bölgelerinde muhalifler ile rejim ve destekçi güçleri arasında yaşanan en önemli olayları bildiren kısa raporu.




Suriye’nin Hama kentinde muhalif güçler, Şebbihaların üs olarak kulandığı bir bölgeye toplantı yaptıkları sırada bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda rejime bağlı 36 Şebbihanın öldüğü iddia edildi.

Esed rejim güçlerine karşı savaşan en büyük muhalif gruplardan İslami Cephe, dün Hama iline bağlı Hurra köyünde rejim güçlerine bağlı kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Yapılan bombalı araç saldırısında en az 36 Şebbihanın öldüğü açıklanırken bir çok Şebbiha’nında yaralandığı belirtildi. Muhalifler tarafından düzenlenen saldırı anbean amatör kameraya çekilirken büyük bir gürültüyle patlayan bomba yüklü aracın bölgeyi tamamen kullanılmaz hale getirdiği belirtildi.

İşte o saldırı anı:

Öte yandan Şam’da 35, Hama’da 60 askerin çatışmalarda öldürüldüğü açıklanırken Humus kentinde rejim güçleri ile muhalifler arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda rejimine bağlı birçok askerin öldüğü Hurcuh bölgesinde rejim bölgesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Ayrıca Şam Meliha bölgesinde muhaliflerle rejime bağlı güçler arasında çatışmaların şiddetlendiği ve rejime ait birçok aracın imha edildiği bildirildi.

islahhaber.net



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder




En Çok Okunanlar