Özel Haber | Detay Haber | Çok Okunanlar | | Künye | XML Sitemap |

Press Medya

Press Medya Haber Portalı

Son Dakika

10:54, 05 Nisan 2016 Salı
FETÖ'ye darbe: Bakanlık ve TRT çalışanları var

FETÖ'ye darbe: Bakanlık ve TRT çalışanları var

Ankara Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü, bu sabah Gülen cemaatinin paralel devlet yapılanmasının mali ayağına yönelik bir operasyon düzenledi.




Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2014 yılında yapılan ihbar çerçevesinde soruşturma başlatılmıştı. Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması çerçevesinde bu Sabahoperasyon düzenledi. Aralarında Gençlik ve spor Bakanlığı ile TRT'de çalışanların da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

TRT'de görev yapan isimlerin sanat camiası içinden cemaat için para (himmet) topladıkları belirtildi. Yardımlar ile Samanyolu Koleji ile Atlantik eğitim Kurumlarında tiyatro oyunu sahnelendiği dile getirildi. Ayrıca Bank Asya'da ilgisiz kişiler adına hesap açıldığı ve paraların bu hesaplara yatırıldığı tespit edildi.

Bazı futbolculardan da para (himmet) toplandığı saptandı. Bu futbolculara, toplantılarda Gülen'in kitapları anlatıldı. Futbolcuların, deplasman maçlarından sonra cemaat yurtlarına götürüldüğü ve burada kendilerinden para yardımı istendiği kaydedildi.



  • Google'a kaydet
  • digg'e kaydet
  • delicious'a kaydet
  • FriendFeed'de paylaş
  •   
  • facebook'ta paylas
  • Yazdır
  • Mail Gönder



 
Rus uçakları hastane ve okulu vurdu
Rus savaş uçaklarının Türkiye sınırına 7 kilometre mesafedeki Halep’in Azez ilçesinde hastane ve ilk okulun bulunduğu bölgeye düzenlediği hava saldırısında yaralanan 15 kişi Kilis’e getirildi.

En Çok Okunanlar